Een gekke droom voor het nieuwe jaar

Het is nieuwjaarsochtend. Ik ben vrij vroeg wakker. De zon schijnt en de poezen lijken het geknal van de voorgaande nacht alweer helemaal te hebben vergeten. Ik sta op om de verwarming aan te doen en even wat te eten. Ik besluit toch nog maar weer in bed te kruipen. Veel heb ik niet gedronken, maar ik ben nog erg moe en val snel weer in slaap.

Ik ben op het landelijk bureau van GroenLinks. Zojuist heb ik – geloof ik – een training gevolgd, het had iets met de campagne te maken. Denk ik. Veel te vroeg ben ik klaar, maar ik heb al een behoorlijk intensieve dag achter de rug. Er is een barretje, en een medewerkster vraagt of ik koffie wil, of dat ik soms al zin heb in een biertje. Ze is een hartelijke, wat oudere vrouw, mager en grijs, kort haar. Ik kijk op de klok: het is half twaalf ‘s ochtends. Normaal gesproken drink ik niet om die tijd, maar ach, het is nieuwjaarsdag en het voelt een beetje feestelijk. Dus ik zeg ja. Ze pakt een flesje Palm van een kast en maakt het voor me open. Het smaakt best goed, zo voor een keertje.

Er komt een jonge man binnen die ik niet ken. We raken in gesprek. Het gaat over plannen, wat we willen doen in het nieuwe jaar, wat we anderen dit jaar willen meegeven. Hij vertelt dat hij bij DWARS zit. Ik vertel dat ik wil proberen om weer te gaan studeren. Hij zegt dat ik meer zou kunnen luisteren naar anderen, en minder moet vertellen.

Ik kijk hem eens goed aan. Hij is blond, niet heel groot, niet klein. Vlassig haar, niet echt kort, maar ook niet lang. Beetje mager, en rimpeltjes rond zijn grijsblauwe ogen. Ik vraag hoe hij heet, maar ik kan het niet verstaan. Hij lijkt me eigenlijk een beetje oud voor DWARS. Ik vraag het nog eens: iets met twee lettergrepen en e’s. Zijn naam wil maar niet landen in mijn hersenpan. Maar hij zegt dat zijn achternaam Dwars is. Helemaal geloof ik het niet, volgens mij wil hij het gewoon niet zeggen. Of hij wil er iets anders mee zeggen. Het doet er ook niet toe, of toch wel?

Ik word weer wakker. Het is half een. Wat een bizarre droom. En dat op nieuwjaarsochtend.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven